Referenties beleggers

Haarlem, Kleine Houtstraat 29

Aan een van de gezelligste winkelstraten van Haarlem Centrum gelegen winkel-/wooncomplex met een vijftal verhuurde en gesplitste appartementen stond te koop. Namens een eindbelegger kocht STOUT dit pand aan. Alle in de splitsing betrokken appartementen zijn in één hand en werden gezamenlijk gekocht.

Wormerveer, Vrijheidweg 43

Nadat het onderhavige pand vanaf gereedkomen bouw is verhuurd (circa 20 jaar) geweest, stond het pand nu enige maanden al leeg. Belangstelling om te huren was niet erg groot. Warmteservice melde zich met het verzoek om te kopen. Na een korte periode van onderhandelen en due diligence kwamen partijen tot overeenstemming.

Deze bedrijfs-/productieruimte met representatief kantoor is gelegen op een zichtlocatie op het bedrijventerrein Noorderveld in Wormerveer.
Het Noorderveld ligt nabij de Provincialeweg N246 (Zaanstad-Alkmaar), de N244 (Alkmaar-Purmerend) en de Rijksweg A8 (Amsterdam).
Oppervlakte bedrijfsruimte 317 m2 BVO en de kantoor-/showroom 288 m2 BVO. Parkeren op eigen terrein en openbare weg in de direct omgeving.

Kuijs Reinder Kakes bracht de transactie tot stand, samen met STOUT namens de verkoper.

Zaandam, Hof van Zaenden 232

De voormalige Bouwmaat vestiging in Zaandam, gelegen aan de Hof van Zaenden 232 is door vastgoed belegger Steengoed MBA verkocht aan een groothandel in snoepgoed. STOUT begeleide de verkoper als directie-makelaar. Het pand is groot circa 3.400 m2 met een gemeenschappelijk buitenterrein.

Amsterdam-Duivendrecht, Joan Muyskenweg 32A

Na een heel lang onderhandelingsproces en een uitgebreide due dilligence heeft Steengoed BMA het bedrijvencomplex, deels verhuurd, gelegen aan de Joan Muyskenweg 32A te Amsterdam-Duivendrecht weten te verwerven. Het complex is groot circa 6.300 m2, deels kantoor- en deels bedrijfsruimte met een groot buitenterrein. Totale kavel is ruim 1 hectare. STOUT trad op voor de koper en zal tevens het perceel commercieel gaan beheren.

Hoorn, Atoomweg 33

Op de Atoomweg 33 te Hoorn stond een bedrijfspand leeg. Belegger Carplaza was op zoek naar een passende bedrijfsruimte ten behoeve van een bedrijfsverplaatsing. De nieuwe huurder, een bakkerij, zal na een grondige verbouwing, deels nieuwbouw, hier worden onder gebracht. STOUT trad op voor de koper.

Heerhugowaard, Nijverheidsstraat 13 / Nijverheidsplein 16

Dit bedrijfspand van ruim 7.000 m2, gelegen aan de Nijverheidsstraat 13/Nijverheidsplein 16 te Heerhugowaard is door STOUT, in opdracht van MBM Real Estate, aangekocht. Pand is deels verhuurd en zal door koper verder geschikt worden gemaakt ten behoeve van de verhuur in kleinere units.

Amsterdam, Schaafstraat 18

Dit bedrijfspand, ontwikkeld ten behoeve van, en in gebruik bij, de Stern Groep (beursgenoteerd) - Stern Schade, namens Harvest Vastgoed verkocht aan Handel- en Beleggingsmaatschappij Batavia B.V.. Het complex is in 2010 opgeleverd. Het gebouw bestaat uit een kantoorgedeelte (352m²) van twee lagen en een bedrijfshal (1.606m²), plus 17 parkeerplaatsen. Huurprijs bedraagt ten tijde van het transport circa € 215.000,--.

Hoorn, Nieuwland 36

Een winkelruimte, verhuurd aan een pianohandel, verkocht als belegging aan de achterbuurman. Deze gaat, in overleg met de huurder, een gedeelte van de ruimte aan zijn eigen winkel toevoegen. Het restant wordt, na enkele aanpassingen en verbeteringen, door gehuurd door de pianohandelaar.

STOUT heeft partijen, verkoper en koper, tot elkaar gebracht en begeleidt bij de transactie. Daarnaast de gesprekken met de huurder gevoerd en de nieuwe afspraken vastgelegd in een overeenkomst. 

Amsterdam, Gravenstraat 50

Deze winkelruimte, zijnde een appartementsrecht gelegen in hartje Amsterdam (achter de Nieuwe kerk), verhuurd aan Salon B is verkocht aan de moedermaatschappij van de huurder. STOUT adviseerde de verkoper bij deze transactie.

Hoorn, Nieuwland 6

Deze winkelruimte met verhuurde bovenwoning aangekocht voor de beleggingsmaatschappij Jonk Vastgoed. De winkelruimte zal na verbouw worden verhuurd aan een bedrijf dat dient te worden verplaatst om elders een ontwikkeling mogelijk te maken. 

Zwaag, De Compagnie 31

Dit automotive-pand, verhuurd aan een Skoda-dealer, werd door Compagnie Exploitatiemaatschappij, een dochter van Jonk Investments verkocht aan een particuliere belegger. STOUT adviseerde in deze de verkoper.

Zwaag, De Compagnie 27

Compagnie Exploitatiemaatschappij, een volle dochter van Jonk Investments verkocht dit pand aan de zittende huurder, Maaral, een BMW- en Mini-dealer. STOUT was hier de adviseur van de verkoper.

Amsterdam, Spijkerkade 28

In opdracht van de ontwikkelingscombinatie Spijkerpand B.V. verkocht STOUT dit nieuwbouw pand, verhuurd aan TV-muziekzender http://xite.nl/, aan een maatschap van particuliere beleggers.

zeeman

Krommenie, Zuiderhoofdstraat 40

Afgerond, in opdracht van een belegger, de aankoop van een appartementsrecht in Krommenie, gelegen aan de Zuiderhoofdstraat 40, verhuurd aan Zeeman.

Amstelveen, Molenweg 10

CEAR vastgoed ontwikkelde dit project aan de Molenweg te Amstelveen. Naast een aantal woningen bestond het complex ook uit een apotheek en 8 (huis-)arts praktijkruimten, een zogenaamde AHOED. Een complexe ontwikkeling omdat over het algemeen een AHOED (in de Randstad) niet op commerciële basis wordt ontwikkeld. STOUT verkocht de praktijkruimten, in verhuurde staat, aan de Woongroep Holland, een lokale woningbouwvereniging.

Amsterdam, Schaafstraat 23-25 / Beitelkade 18

Het bedrijfspand, gelegen aan de Schaafstraat 23-25 /Beitelkade 18 in Amsterdam-Noord, is verkocht aan de Converse Development Groep. De locatie, met haar huidige opstallen, ligt middenin het Hamerstraatgebied en sluit aan bij de door Converse ontwikkelde gebiedsvisie. In de directe omgeving zijn al verschillende door Converse verworven. Het bedrag van de aankoop is niet naar buiten gebracht.

Volgens een met partijen samengestelde spelregelkaart voor het Stadsdeel Amsterdam Noord kan op deze locatie een multifunctioneel ontwikkelingsvolume van 5.000 m2 worden gerealiseerd. Vooralsnog wordt het onroerend goed aangehouden als belegging en wordt het meegenomen in de ontwikkelingsplannen van Converse voor dit gebied. Het bedrijfspand is thans verhuurd aan verschillende huurders en is aangekocht tegen een BAR van 10 procent. Hoekstra & Van Eck trad op namens verkopers. Namens koper kwam de transactie tot stand via STOUT vastgoed.

Amsterdam, Dynamostraat 42 t/m 48

In opdracht van Bodin Beleggingen B.V., verkocht STOUT aan Harvest Vastgoed, een blok verhuurde bedrijfsruimten, groot bijna 3.000 m2, (o.a. aan Beaumont-Amsterdam, Eriks en TA Survey) onderdeel uitmakende van het complex Alfa Business Center.

Amsterdam, Nieuwendammerdijk 530

In opdracht van Bodin Beleggingen B.V., verkocht STOUT aan een samenwerking van beleggers/ontwikkelaars dit markante bedrijfsverzamelgebouw, gelegen nabij de Oranjesluizen.

Amsterdam, Buitenveldert (diverse)

Collegiaal met Max Ruimte & Vastgoed verkochten wij een woningportefeuille, zijnde de zogenaamde HERO portefeuille, bestaande uit diverse appartementen gelegen in Buitenveldert, met een totale huurstroom van ruim € 200K.

Breukelen, Keulschevaart 17

In opdracht van Bodin Beleggingen B.V., kocht STOUT dit verhuurde bedrijfsverzamelgebouw, gelegen nabij de afrit van de A2 aan, middels een sale and lease back-constructie.

Alkmaar, Kitmanstraat 2G, 2H en 4A

In opdracht van Bodin Beleggingen B.V., verkocht STOUT aan Strijder Vastgoed B.V., een drietal verhuurde appartementsrechten (o.a. aan Hilti Nederland B.V.) in een bedrijfsverzamelgebouw.

Zaandam, Noorder IJ- en Zeeweg 2

Van Hengel & Partners was eigenaar van dit grootschalige houtcentrum in de Achtersluispolder in Zaandam. Middels een aandelen-transactie hebben wij dit pand verkocht aan Albert Keijzer transportonderneming, die het vervolgens deels zelf in gebruik nam. Het terrein was al verhuurd aan diverse ondernemingen, waarbij Houthandel Van de Stadt een deel terug gaf aan de nieuwe eigenaar t.b.v. zijn eigen gebruik. E.e.a. diende vervolgens ook in huurovereenkomsten te worden vastgelegd (zie voor meer specifiek: Aanbieding).

Alkmaar, Madame Curiestraat 3

Victoire zeiljachten ging in de herfst van 2005 failliet (Zeilen - jachtwerf Victoire failliet). Curator ging vervolgens op zoek naar een koper voor het bedrijf en het onroerend goed in zijn geheel. STOUT nam het initiatief om  uitsluitend het onroerend goed te verwerven t.b.v. een nader te vinden belegger. Curator ging daar uiteindelijk in mee (natuurlijk na toestemming) en wist het bedrijf t.b.v. een doorstart aan een andere werf te verkopen. STOUT vond Bodin beleggingen als koper voor het onroerend goed.

Wormerveer, Vrijheidweg 10 – 32

In opdracht van Elvestia Beleggingen B.V., verkocht STOUT aan Power Beleggingen B.V. een compleet bedrijfsverzamelgebouw gesplitst in appartementsrechten, gelegen op het bedrijventerrein Noorderveld te Wormerveer. Koper bood vervolgens de leegstaande units zowel te huur als te koop aan.

Alkmaar, Berenkoog 22/22A

STOUT kreeg deze aan Brezan Automaterialen verhuurde bedrijfsruimte aangeboden. Pand is vrijstaand, gelegen op een kavel van ruim 1.600 m2, bestaande uit 750 m2 bedrijfsruimte begane grond, 500 m2 op de verdieping en een woning van ruim 100 m2. In opdracht van Theo Stet Beheermaatschappij is dit pand aangekocht.

Purmerend, Van IJsendijkstraat 413

Dit verhuurde bedrijfspand, in gebruik als automobielbedrijf, werd door STOUT t.b.v. een 2-tal beleggers aangekocht.

Amsterdam, Papaverweg 35

Bedoeld als strategische aankoop werd dit bedrijfspand (in gebruik bij een dochteronderneming van Imtech) gekocht door Ymere Ontwikkeling. STOUT verzorgde de aankoop (Sale Lease Back) en de onderhandelingen m.b.t. de huurovereenkomst.

Archangelkade (Houtpark), unit 9 en 21

In opdracht van Strijder Vastgoed B.V., kocht STOUT deze 2 units in een bedrijfsverzamelgebouw gesplitst in appartementsrechten, gelegen in de Houthavens in Amsterdam. Koper bood vervolgens de leegstaande units zowel te huur als te koop aan.

Nieuw Vennep, Westerdreef 5

Aan de Westerdreef 5 te Nieuw Vennep kocht STOUT, t.b.v. Select Building Heerhugowaard v.o.f., een kantoorgebouw, groot 1.285 m2 v.v.o., met bijbehorende parkeerplaatsen aan. Het pand was ten tijde van de aankoop deels verhuurd. Na splitsing in appartementsrechten is een gedeelte van het pand aan de zittende huurders verkocht. Het restant aan beleggers en de leegstand aan eindgebruikers.